Basisinformatie voor de Beginnende Boekhouder

Als je net een bedrijf bent begonnen dan is het belangrijk dat je ook de boekhouding bij gaat houden. Facturatieprogramma en boekhoudprogramma De vraag is dan alleen, hoe wil je dat aanpakken? Wat heb je allemaal nodig en heb je al eens gehoord van het woord boekhouden? Er zijn genoeg mensen die een bedrijf willen beginnen en niets van de boekhouding weten, misschien heeft de partner de boekhouding altijd gedaan in het huishouden en dan moet er nu eens wat gaan veranderen. Je moet er namelijk als je een eigen bedrijf aan hebt goed aan denken dat je alle bonnen bewaard, ook de rekeningafschriften zijn van groot belang. Je kunt op deze manier betalingen controleren, de bonnen kun je indien als aftrekpost bij de Belastingdienst. Alle gegevens moeten wel goed op orde zijn en daar kan de boekhouder voor gaan zorgen. Een goed overzicht zorgt er voor dat als er een controle is je alles meteen kunt laten zien en als zij zien dat je alles goed in orde hebt is de kans op een gedetailleerder onderzoek klein.

Vaardigheden van de boekhouder

Een boekhouder is een persoon die een aantal vaardigheden moet bezitten:

Geduldig zijn, je kunt een stapel met papieren krijgen en denken wat moet ik daar nu mee gaan doen. Het is dan de kunst om rustig te blijven

Inlevingsvermogen, je kunt met mensen te maken krijgen die het even niet meer zien zitten omdat de boekhouding een grote puinhoop is. Je moet je in kunnen leven in deze mensen, hen aan spreken dat het goed komt en dat je hen gaat helpen. Zorg er voor dat zij in je geloven en weer positief in het leven staan, jij bent de reddende engel op het gebied van de boekhouding, zorg daarom dat je het vertrouwen van hen wint en samen een goede boekhouding weg gaat zetten die vanaf nu overzichtelijk blijft.

Concentratie, je moet je hoofd er bij houden als je met cijfers bezig bent, daarom is het van belang dat je de concentratie er bij kunt houden. Zet je telefoon uit en zorg dat je niet afgeleid kunt worden door andere mensen, dingen en apparaten.

Veel tijd, de boekhouding kost veel tijd, zeker als mensen het niet bij hebben gehouden dan komt er een hele berg werk op je af. Neem daarom de tijd om alles goed op te kunnen bergen, geef de mensen ook adviezen hoe dat zij het goed bij kunnen houden zodat jij het de volgende keer sneller kunt verwerken, dit scheelt jou tijd en hen in de kosten.

Voldoende energie, een boekhouding is een hele klus, zeker van een groot bedrijf. Zorg daarom voor voldoende motivatie en energie. Als je er zin in hebt dan kijk je er niet tegenop om het te gaan doen, zorg er daarom voor dat je er zin in hebt en de boekhouding van een bedrijf weer in orde kunt maken.

Wakker zijn, als je er niet goed bij bent met je gedachten kan er van alles mis gaan. Je moet daarom iedere keer dat je aan de slag

Facturatieprogramma en boekhoudprogramma :

http://www.tcs-computers.be/boekhoud-beheersoftware/

TELEFOON : +32.3.772.22.36