Discover great events and parties, follow your favourite places and friends and see what’s happening near you. Toastr makes it easy for you to follow event organisers to be notified of their events in the near future.All events and parties nearby!

Find out all the parties and events in pittsburgh nearby and get notified for upcoming events.

All events and parties in pittsburgh

Explore all the parties and events from Limburgzaal-Heerlen. Follow Limburgzaal-Heerlen and get notified everything he/she creates a new events/party.

All events and parties from Limburgzaal-Heerlen

Het cadeautje in de vorm van een Roots festival ter ere van de 20ste editie Southern Bluesnight is vorig jaar in zeer goede aarde gevallen! Zo goed, dat dit jaar een tweede editie van deze bijzondere Southern Roots Night festival in het Cultuurhuis Heerlen te zien is. Ook deze editie wordt in samenwerking met Cultuurhuis Heerlen, de Southern Bluesnight en Parkstad Limburg Theaters georganiseerd. En ook dit jaar staan er weer bijzondere Americana, Roots en Singer-Songwriter acts op het programma.

De line-up zal begin 2017 bekend worden gemaakt, maar dit mag u niet weerhouden om de datum alvast vast te leggen in uw agenda. Want ook dit wordt weer een editie die de echte muziekliefhebber absoluut niet mag missen!

Southern Roots Night 2de editie

Het album The Wall uit 1979 is een rockopera. Deze is opgebouwd rondom het personage PINK die worstelt met zijn leven. Feitelijk is dit het leven van Roger Waters. Het verlies van zijn vader in een oorlog wordt bezongen in Another brick in the wall; Misbruik door leraren, The happiest days of our lives en de opvoeding door zijn moeder die overdreven bescherming wil bieden. “Mother”

Tenslotte het gegeven dat zijn vrouw hem verlaat “Dont leave me now”

The Wall staat figuurlijk voor de geestelijke isolatie van Pink in de maatschappij. “Comfortably Numb”

Een incident tijdens een tournee was de inspiratie voor de titel The Wall. Roger Waters had een al te opdringerige fan in het gezicht gespuugd. Hij bood daarvoor zijn excuses aan en zei toen een muur te willen tussen hem en het publiek. In de beginjaren werd tijdens de live uitvoering van The Wall inderdaad een muur gebouwd van kartonnen dozen.

Pink Floyd Sound doet tijdens deze show precies datgene wat Roger Waters bedoelde destijds. Inclusief de kartonnen muur, de lichtshow, de videobeelden en bijbehorende effecten. Het zit er allemaal in.

“De reacties tijdens 4 ,zeer druk bezochte, try out shows hebben ons ervan overtuigd dat we een tournee door het land moeten doen om meer mensen van de show te laten genieten.”

Fans van het repertoire mogen deze show dan ook niet missen.

The Pink Floyd Sound – The Wall live

De kaartverkoop voor het concert in de LIMBURGzaal op donderdag 20 april 2017 start aanstaande zaterdag 4 februari om 10:00 uur.

Na de twee fantastische uitverkochte concerten in Theater Heerlen afgelopen jaar, is Racoon dit jaar terug in Heerlen! De Zeeuwse band gaat in maart en april op tour langs de Nederlandse clubs en dat brengt de populaire Nederlandse band op donderdag 20 april naar de LIMBURGzaal voor een geweldig sta-concert. De band werkt momenteel aan een nieuwe EP die in het voorjaar uitkomt, maar naast het nieuwe materiaal zullen ook de grote hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Oceaan’ en ‘Brick By Brick’ niet ontbreken!

Racoon zit op dit moment in de studio voor de opnames van nieuw materiaal dat in het voorjaar het licht ziet. “Onze aanpak is anders dan bij de vorige opnames maar toch zeer Racoon”, aldus zanger Bart van der Weide. “We hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan onze nieuwe nummers en er zitten weer een aantal echte pareltjes tussen. We zijn er supertrots op en we kijken er dan ook enorm naar uit om de nieuwe nummers live te spelen voor onze fans.”

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de band weer een tour langs het Nederlandse clubcircuit maakt. Naar goede gewoonte wisselt Racoon het nieuwe materiaal af met grote hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Oceaan’ en ‘Brick By Brick’.

Racoon is intussen goed voor drie Edisons, twaalf 3FM Awards en de Nederlandse Popprijs, is een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde in een uitverkochte Ziggo Dome.

Racoon [Limburgzaal Heerlen]

Fanfare St. Antonius uit Genhout-Beek presenteert met grootse trots en ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan van de vereniging een spectaculair optreden van ’s werelds meest beroemde brass-ensemble: Canadian Brass. Ervaar en ontdek het geluid en opwinding van de blaasmuziek, zoals alleen dit koperkwintet dit ten gehore kan brengen. Het kenmerk van de Canadian Brass is entertainment, spontaniteit, virtuositeit, maar bovenal plezier! Ongeacht de stijl, de muziek staat centraal, gekenmerkt door de grootst mogelijke toewijding, vaardigheid en uitmuntendheid.

Speciaal voor ons 100 jarig jubileum geven de Canadian Brass in 2017 een eenmalig concert in Nederland… dus wees er snel bij!

Canadian Brass

Paul van Loo en Ivo Rosbeek : Leedjes op de plank

Al sinds de jaren ’90 zingt Paul singer-songwriter-achtige liedjes in allerlei talen met muzikale begeleiding van vrienden. Een aantal van die liedjes heeft Paul van Limburgse teksten voorzien, en een deel daarvan is opgenomen op de cd ‘Leedjes op de Plank’.

Vanavond brengt Paul deze liedjes en nog wat andere samen met zijn muzikale companen Ivo Rosbeek (vanaf 2002 samenwerkend met Paul), Roy Ginsel (al sinds het prille begin erbij) en Jop Peters (voor wie dit een première is) op de planken van het theater. Een hopelijk betere plek dan de plank in zijn huis.

Paul van Loo & Ivo Rosbeek – Leedjes op de plank

Find out all the parties and events in pittsburgh nearby and get notified for upcoming events.

All events and parties in pittsburgh